Επιτέλους τα μαθήματα των Νέων Τεχνολογιών ξεκίνησαν!

Μια στιγμή που σίγουρα περίμενε κάθε παιδί του Μεγάλου Νηπίου ήρθε! Τα μαθήματα των Νέων Τεχνολογιών ξεκίνησαν και φύγαμε για νέες εμπειρίες!

  • Τα παιδιά παρακολούθησαν δύο εκπαιδευτικά βίντεο με θέμα τη σωστή στάση του σώματος και τα χρονικά όρια. Έπειτα όλοι μαζί συζητήσαμε για τους χρονικούς περιορισμούς αλλά και για τη σωστή στάση του σώματος που πρέπει να έχουμε για την αποφυγή εθιστικών συμπεριφορών και σωματικών ενοχλήσεων. Τέλος, έγινε αναπαράσταση διαφόρων στάσεων και σχολιάσαμε τα προβλήματα αλλά και τα θετικά κάθε περίπτωσης.
    Έτσι, τα παιδιά κατανόησαν ότι τα όρια και οι κανόνες χρήσης δεν επιβάλλονται ως τιμωρία. Αντίθετα, συνειδητοποίησαν από μόνα τους την αξία τους, ώστε να τα εκτιμήσουν και να τα ενστερνιστούν.
  • Στη συνέχεια ασχοληθήκαμε με τα διάφορα «μέρη» ενός υπολογιστή, όπως το ποντίκι, ο εκτυπωτής, η οθόνη κλπ, και τη λειτουργία κάθε μέρους,  αλλά και τον συνδιασμό τους ως σύνολο.
  • Και φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι! Σήμερα το πρόγραμμα είχε ένα από τα αγαπημένα μας παιχνίδια ταύτισης, το οποίο έπαιξαν όλα τα παιδιά αξιοποιώντας το “ποντίκι”.και… τα καλύτερα έρχονται!

Add your thoughts

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *