Η Φιλοσοφία μας

Μια ματιά στη φιλοσοφία μας

Μοναδικότητα παιδιών

Το Σχολείο μας σέβεται τον ρυθμό ανάπτυξης και τη μοναδικότητά του κάθε παιδιού ξεχωριστά και στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξή του. Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι το κάθε παιδί είναι μοναδικό και δικαιούται όλα τα εφόδια, που θα του επιτρέψουν να αναπτύξει αυθεντικά την προσωπικότητά του. Μέσα από το πλούσιο και ευέλικτο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, τη συνεργατική μάθηση και την ατομική εξερεύνηση καταφέρνουμε να προσφέρουμε στους μαθητές μας πλατιά γνώση, που καλύπτει όλες τις πτυχές της ζωής.

Οι παιδοκεντρικές, παιδαγωγικές μας μέθοδοι βοηθούν τους μαθητές να αναλάβουν ενεργητικό ρόλο, να ερευνούν και να αναζητούν πληροφορίες. Έτσι αποκτούν βιώματα, τα οποία γίνονται εμπειρίες και εσωτερικεύουν τη γνώση. Καταφέρνουμε λοιπόν η μάθηση να γίνει ένα ευχάριστο κομμάτι της ζωής τους.

IMG_9837
1

Εκπαιδευτικό πλάνο

Εξαιρετικό διδακτικό προσωπικό

Το εξαιρετικό διδακτικό προσωπικό μας, πιστό στις αρχές του «Μικρού Πρίγκιπα», πάντα ενήμερο για τις σύγχρονες παιδαγωγικές αρχές-μεθόδους, εμπνέει, καθοδηγεί και ενθαρρύνει τους μαθητές μας.

Η αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας, που χτίζουμε με τους γονείς συμβάλλει ουσιαστικά στη μέγιστη συνεργασία των δύο πλευρών και κυρίως βοηθά τα παιδιά να νιώθουν ασφαλή, χαρούμενα και να αξιοποιούν τα ερεθίσματα που τους δίνουμε.

Με τη σφαιρική προετοιμασία των Μαθητών του Νηπιαγωγείου μας εξασφαλίζουμε την ομαλή τους μετάβαση-ένταξη στο Δημοτικό Σχολείο.