14 μέρες στο σπίτι! Μμμ δύσκολα τα πράγματα και μάλλον αρνητική ψυχολογία… Ας το αντιστρέψουμε, λοιπόν!

Ας μη γελιόμαστε! 14 μέρες στο σπίτι είναι πολλές! Ειδικά σε περίοδο που δεν το έχουμε προγραμματίσει με διακοπές ή άδεια από την εργασία μας! Πόσο δε μάλλον όταν οι συστάσεις του Υπουργείου ορίζουν περιορισμό μετακινήσεων. Μμμ δύσκολα τα πράγματα και μάλλον αρνητική ψυχολογία…

Ας το αντιστρέψουμε, λοιπόν! Ας τις εκμεταλλευτούμε στο έπακρον και ας τις δούμε ως δώρο και ευκαιρία συνεργασίας και ποιοτικής ψυχαγωγίας για εμάς και τα παιδιά μας.

Αν έχετε κήπο ή αυλή, αδράξτε την ευκαιρία του υπέροχου καιρού για να παίξετε κρυφτό, κυνηγητό, να πετάξετε χαρταετό, να ζωγραφήσετε με χρωματιστό νερό ρίχνοντας με νεροπίστολο ή μπαλόνια…

Αν πάλι δεν έχετε, επιλέξτε επιτραπέζιο, κρυφτό στο σπίτι, “ζεστό ή κρύο” για ένα κρυμμένο παιχνίδι, μαγειρέψτε, ζωγραφίστε, ακούστε μουσική και διαβάστε παραμύθια!

Η ομάδα του Μικρού Πρίγκιπα ήδη οργανώνει εναλλακτικές προτάσεις δημιουργικής απασχόλησης για αυτές τις μέρες!

Στο παρακάτω άρθρο θα βρείτε διάφορες προτάσεις παραμυθιών, ταινιών καθώς και δραστηριοτήτων και διαγωνισμών. Το άρθρο θα ανανεώνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου!

Καλά να περάσουμε!

Πρόταση Νο 1:    Η αγαπημένη σελίδα ψηφιακής βιβλιοανάγνωσης του σχολείου μας, στην οποία μπορείτε να διαβάσετε αλλά και να ακούσετε ιστορίες των παιδιών του Νηπιαγωγείου μας.

ΥΓ. Έχει περιοριστεί ο όγκος των αρχείων για να γίνει πιο γρήγορη η φόρτωση τους.

 

https://mikrosprigkipas.com/τα-παραμύθια-μας/

Πρόταση Νο 2:    Η σελίδα του Εθνικού θεάτρου, στην οποία μπορούμε να παρακολουθήσουμε πολλές αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις.

 

http://www.nt-archive.gr/theaters.aspx?company=10&fbclid=IwAR3JegcR-YGSySMFNvAYig39jrOEm5C4vuRv5wxi00OI0yvZ5Qn0cQhRSFE

Πρόταση Νο 3:    Το κανάλι του αξέχαστου τηλεοπτικού προγράμματος του Νίκου Πιλάβιου: “ο Παραμυθάς”

 

https://www.youtube.com/playlist?list=PLe6dG_yQOUe1zvCDnCVaIlNtH9ya_oipV

Πρόταση Νο 5:    Μπορείς να δημιουργήσεις ένα έργο ζωγραφικής χρησιμοποιώντας ένα σκοινί, μία μπατονέτα ή μια οδοντόβουρτσα; Εδώ θα βρεις μερικές συναρπαστικές προτάσεις που θα ζωντανέψουν την ημέρα σου!

 

https://www.youtube.com/watch?v=3LtbZOqQeK4

Πρόταση Νο 6: Η εξαιρετική ιστοσελίδα “Ζητούνται Αναγνώστες” στην οποία μπορείτε να ακούσετε αφηγήσεις παραμυθιών.

Μην ξεχάσετε να ακούσετε και να επιλέξετε πρώτα εσείς τα παραμύθια που σας ταιριάζουν και έπειτα να τα ακούσετε με τα παιδιά.

https://zhtunteanagnostes.blogspot.com/2020/03/blog-post_21.html?m=1&fbclid=IwAR2ziJadGIogXD1W32hbr8wcgx7Kqnx5rPJumdYaBi-P66K9s5_KWlIivSQ

Add your thoughts

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *