Επιπλέον Παροχές

Παιδιατρική Παρακολούθηση

Η φροντίδα της υγείας του παιδιού αποτελεί πάντοτε βασικό μέλημά μας.

Παρέχουμε εβδομαδιαίως παιδιατρική παρακολούθηση, σε όλα τα παιδιά του σχολείου μας.

Η παιδίατρός μας, κ. Δώρα Βαζαίου, με πολυετή εμπειρία στον χώρο της παιδιατρικής, φροντίζει τόσο για την εγκυρότητα της εξέτασης των παιδιών, όσο και για την ευχάριστη ατμόσφαιρα κατά τη διάρκειά της. Η συνεχής ενημέρωση προς τους γονείς, συντηρεί ιδανικά την εικόνα της υγείας, όλων των τάξεων του σχολείου μας.

παιδίατρος
παιδοψυχολόγος

Παιδοψυχολόγος

Ο «Μικρός Πρίγκιπας» έχει μόνιμη συνεργασία με την κυρία Ελίνα Ψωμοπούλου, Παιδοψυχολόγο, η οποία πραγματοποιεί τακτικές πρωινές επισκέψεις στο Σχολείο μας και συνεργάζεται με τη διεύθυνση και τους παιδαγωγούς για «το προχώρημα» των ομάδων και το «μεγάλωμα» κάθε παιδιού ξεχωριστά.

Παράλληλα οργανώνουμε προσωπικά ραντεβού για τους γονείς παρουσία της παιδοψυχολόγου, εφόσον υπάρξει ανάγκη, για οποιαδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί.

Συνεργασία Σχολείου και Οικογένειας

Η επικοινωνία μεταξύ του σχολείου και της οικογένειας αποφέρει πολύ σημαντικά οφέλη, των οποίων δέκτης είναι φυσικά το παιδί!

Στον «Μικρό Πρίγκιπα» έχουμε την πεποίθησή πως η οικογένεια είναι κομμάτι του σχολείου και η αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο κάνει τη διδακτική διαδικασία πραγματικά μαγική!

Μπορείτε καθημερινά, να επικοινωνείτε με τη διευθύντρια του Σχολείου, Γιώτα Φραγκάκη, για να συζητήσετε όποιο θέμα σας απασχολεί σχετικά με το παιδί σας.

Ενημερώνεστε καθημερινά σχετικά με τη διατροφή του παιδιού με ατομικό χαρτάκι.

Κάθε Παρασκευή τα παιδιά φέρνουν σπίτι μία εργασία ως ερέθισμα επικοινωνίας και διερεύνησης σχετικά με το πρόγραμμα της εβδομάδας τους.

Κάθε μήνα δίνονται ευκαιρίες να έρθετε στο σχολείο μας και να ενημερωθείτε από τις δασκάλες.

Δύο φορές τον χρόνο παρουσιάζουμε τις εργασίες και την πρόοδο του κάθε παιδιού ξεχωριστά σε ατομικά ραντεβού με τους γονείς.

Και τέλος, οι Συναντήσεις-Σεμινάρια Γονέων αποτελούν πλέον ευχάριστο θεσμό καθώς εκτός από το διάλογο και την ανταλλαγή βιωμάτων και απόψεων έχουμε την ευκαιρία να σμιλευτούμε ως ομάδα και να συναναστραφούμε με ειδικούς προσκεκλημένους.

Συνεργασία Σχολείου και Οικογένειας
Επιμόρφωση

Επιμόρφωση

Ως εκπαιδευτική μονάδα που σέβεται και αγαπά το παιδί και τη διδαχή, έχουμε ως βασικό μας στόχο την ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική εκπαίδευση των παιδιών μέσα σε κλίμα ελευθερίας, βιωματικής και παιδοκεντρικής μάθησης.

Η επιλογή και εξέλιξη των δασκάλων μας αποτελεί για εμάς ευθύνη αλλά και ευκαιρία κοινής προόδου και κατάρτισης. Έτσι, φροντίζουμε η δραστήρια ομάδα μας να μη σταματά να εκπαιδεύεται, να επιμορφώνεται και να ενημερώνεται για τις νέες μεθόδους, πορίσματα και αρχές της διδακτικής τέχνης.

Η αναζήτηση και παρακολούθηση σεμιναρίων από αξιόλογους φορείς, η οργάνωση και διεξαγωγή ειδικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων στο σχολείο μας και ασφαλώς η διαρκής επαφή με διάφορους καθηγητές πανεπιστημίου, οι οποίοι παρακολουθούν το πρόγραμμά μας και μας φέρνουν τις νέες απόψεις και μεθόδους για τη διδασκαλία και την προσέγγιση των παιδιών ανά τον κόσμο, εγγυώνται την ατομική πρόοδο του καθενός μας αλλά και την αναβάθμιση σύσσωμης της ομάδας μας!