Εκδηλώσεις – Γιορτές

Οι εορταστικές εκδηλώσεις αποτελούν ένα ιδιαίτερο κομμάτι του σχολείου μας, εφόσον τα παιδιά τις βιώνουν ως συνέχεια του προγράμματός τους, σε πνεύμα παιχνιδιού και ως ξεχωριστές γιορτινές ημέρες.

Έτσι, έχουμε τις επετειακές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτωβρίου στις οποίες τα παιδιά μας γλεντούν, γνωρίζουν την ιστορία και την παράδοση του τόπου μας και πραγματεύονται τις έννοιες και την αξία της Ειρήνης και του σεβασμού της Διαφορετικότητας. Οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται στο σχολείο μας κοινές για όλα τα τμήματα.

Οι Χριστουγεννιάτικες και καλοκαιρινές παραστάσεις, λαμβάνουν χώρα σε εξωτερικά θέατρα της περιοχής μας και κατά κοινή ομολογία αποτελούν υπερπαραγωγές όχι μόνο ως παραστάσεις αλλά και ως παρουσίαση της παιδαγωγικής προόδου των παιδιών μας.

Άξιο απορίας των καλεσμένων μας είναι πάντα το γεγονός ότι μεγαλύτεροι  αλλά και μικρότεροι ηθοποιοί λαμβάνουν μέρος στην παράσταση με απαιτητικές χορογραφίες, πάντοτε απολαμβάνοντάς τες και χωρίς δασκάλες στη σκηνή.

Το αποκριάτικο πάρτι στο σχολείο μας είναι μια εκδήλωση που όλοι μας αναμένουμε με ανυπομονησία, καθότι γονείς, παιδιά και δάσκαλοι γινόμαστε μία ομάδα και ρίχνουμε τρελό χορό! Και βέβαια ποιος μπορεί να ξεχάσει τον διαγωνισμό μαγειρικής μας που δίνει την ευκαιρία στους γονείς και τα παιδιά να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν και να μεγαλουργήσουν!

Θεσμό  πλέον αποτελεί η Πασχαλινή εκδήλωση με τις γιαγιάδες στο σχολείο μας. Οι πόρτες ανοίγουν και ένα πρωινό γίνεται μαγικό με τη φροντίδα και το νοιάξιμο που μόνο εκείνες ξέρουν να προσφέρουν. Παιδιά και γιαγιάδες πλάθουν Πασχαλινά κουλουράκια στο εργαστήριό μας.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της χρονιάς βρίσκουμε αφορμές να διοργανώνουμε εκδηλώσεις όπου γονείς και παιδιά περνούν όμορφα και δημιουργικά στο σχολείο μας.

Ενδεικτικά: ανοικτό μάθημα, φιλανθρωπικό παζάρι, καλλιτεχνικό εργαστήρι δημιουργίας λαμπάδων που προσφέραμε στην «Πόρτα Ανοικτή», μουσική βραδιά, βραδιά καραγκιόζη, ένα απόγευμα γεμάτο παιχνίδια και πολλά άλλα.