“Οι Νέες Τεχνολογίες στο Νηπιαγωγείο” Τα πρώτα μαθήματα για το τμήμα του Μικρού Νηπίου

Τα πρώτα μας μαθήματα στο μάθημα των Νέων Τεχνολογιών.

Τα περισσότερα παιδιά σήμερα έρχονται σε επαφή με σύγχρονα μέσα πληροφοριών και επικοινωνίας, ήδη, από τη βρεφική τους ηλικία και επομένως η εκπαίδευσή τους τόσο στην ορθή και υγιή χρήση όσο και στις επιτρεπόμενες συνθήκες και τους περιορισμούς καθίσταται αναγκαία!

Σε αυτή την εβδομαδιαία συνάντηση με τα παιδιά αυτής της ηλικίας δίνεται έμφαση στο να κατανοήσουν ότι η χρήση νέων τεχνολογιών απαιτεί για κάθε χρήστη, ενήλικο ή ανήλικο, την ύπαρξη κανόνων και ορίων χρήσης, ότι ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι είναι πιο απολαυστικό όταν το μοιράζεσαι με φίλους και ότι υπάρχουν πιο δημιουργικές ενασχολήσεις με τα ηλεκτρονικά μέσα από το να βλέπουν βίντεο ή να παίζουν «μη κατάλληλα» παιχνίδια.


Περιγραφή Δραστηριοτήτων:

Τα παιδιά παρακολούθησαν εκπαιδευτικά βίντεο με θέμα τη σωστή στάση του σώματος και τα χρονικά όρια. Έπειτα όλοι μαζί συζητήσαμε για τους χρονικούς περιορισμούς αλλά και για τη σωστή στάση του σώματος που πρέπει να έχουμε για την αποφυγή εθιστικών συμπεριφορών αλλά και την πρόκληση σωματικών ενοχλήσεων. Τέλος, έγινε αναπαράσταση διαφόρων στάσεων και σχολιάσαμε τα προβλήματα αλλά και τα θετικά κάθε περίπτωσης. Έτσι, κατανόησαν ότι τα όρια και οι κανόνες χρήσης δεν επιβάλλονται ως τιμωρία και μέσα από τη συζήτηση εκτίμησαν από μόνα τους την αξία τους.
Αναγνώρισαν στην αίθουσα τα διάφορα μέρη που αποτελούν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και συζητήσαμε για τη λειτουργία του καθενός από αυτά. Τα παιδιά έμαθαν πώς χρησιμοποιούμε το “ποντίκι” και το αξιοποίησαν για να χρωματίσουν το ζώο που επέλεξαν, να σύρουν τα κομμάτια παζλ στη σωστή θέση για να το ολοκληρώσουν.

Stay tuned for the next episode…

Add your thoughts

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *