“Η καλύτερη μέρα της ζωής μου” στο Πυροφυλάκιο Υμηττού!

Οι μαθητές του Μικρού Νηπίου επισκέφτηκαν  τους εθελοντές πυροφύλαξης Υμηττού και συζήτησαν μαζί τους και με τον κ. Βασίλη Κρητικό, υπεύθυνο για το περιβάλλον και την προστασία του δήμου μας και ζήσαν μία υπέροχη μέρα γεμάτη σημαντικές πληροφορίες!

Οι εθελοντές πυροφύλαξης μας υποδέχτηκαν έξω από το πυροφυλάκιο συζητώντας με τα παιδιά τρόπους προστασίας του βουνού… και η ανακάλυψη ξεκίνησε!

Μπαίνοντας στο πυροφυλάκιο παρατηρήσαμε τους χάρτες και τις ειδικές κάμερες του βουνού που ελέγχουν την θερμοκρασία του, ασύρματους, ειδικές μάσκες προστασίας και ό,τι άλλο περιέχει η τσάντα του δασοφύλακα! Εντυπωσιαστήκαμε!

Μέσα από τα κυάλια είδαμε το παρατηρητήριο και η διαδρομή που ακολουθήσαμε μας πήγε πιο κοντά του!
Στο δρόμο μας συναντήσαμε χελώνες του νερού και της ξηράς, μυρμήγκια, κουκουνάρια και διάφορα φυτά
… και με λίγη φαντασία, μαζέψαμε στοιχεία της φύσης και δημιουργήσαμε το “μαγικό φίλτρο” της προστασίας του βουνού με την συνταγή των Πυροφυλάκων!

Η μέρα μας έκλεισε ζωγραφίζοντας τις εντυπώσεις μας και γράφοντας τον σημαντικό αριθμό της πυροσβεστικής 199, για να τον θυμόμαστε!

«Η καλύτερη μέρα της ζωής μου!», είπε ο Α. στον φίλο του και μαζί με τα υπόλοιπα σχόλια των παιδιών έκλεισε μια υπέροχη μέρα!

Add your thoughts

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *